Over Imachine

Waarom de realisatie van je volgende webapplicatie een verademing gaat zijn

De wereld van software ontwikkeling is vaak het domein van onduidelijk communicerende techneuten en zit vol vaktermen.

Je beoogde webbouwer strooit met vaktermen als “Agile”, “Scrum” en “sprints”. Maar wat betekent dat voor jou?

Gevolg is dat je het gevoel hebt niet helemaal grip te hebben op je IT project. Als je baas je vraagt naar de status, heb je helaas niet een duidelijk antwoord.

Dat kan ook anders. Ik maak een planning en werkwijze op maat van jouw situatie. Ik communiceer tijdens de ontwikkeling van jouw webapplicatie over de voortgang. Maakt mij niet uit of deze in sprints is gevat of anders is georganiseerd.

Je bent hierdoor altijd op de hoogte, en hebt het gevoel altijd grip op je project te hebben. Ha, dat lucht op!

Groot project, klein team

Als ondernemer heb ik altijd personeel gehad in mijn onderneming Imachine. Met plezier en overtuiging, niets is leuker dan samenwerken in een goed team.

Ik weet ook dat het belangrijk is om niet meteen salarissen van een leger developers te betalen als de inkomsten er nog niet zijn. Al zijn je dromen nog zo groot, begin met een klein, gedreven team.

Ook in een klein team geldt: Als je meerdere developers wil laten samenwerken, dan moeten ze wel op 1 lijn zitten. Daarom introduceerde ik rond 2001 al een gemeenschappelijke projectopzet, en het gebruik van frameworks.

Nog steeds organiseer ik mijn projecten altijd rond wereldwijd gebruikte frameworks en standaarden.

Daarmee bewaak ik niet alleen de kwaliteit van jouw project. Het maakt het werk ook onafhankelijk van mij. 

Ik kan sneller andere developers laten aanhaken als we moeten opschalen. En het biedt jouw de vrijheid om je project mee te nemen en door te laten ontwikkelen door andere developers als je wil.

Betaalbaar

“Maar zo’n webapplicatie maken, dat is toch software op maat laten programmeren? Klinkt duur..”

Ik hoor je. Dat kan duur zijn, maar dat hoeft niet.

De meeste uitvindingen en patenten zijn niet gebaseerd op nieuwe ideeën. Veel vaker zijn ze combinaties van bestaande concepten.

Met nieuwe software applicaties kun je ook beginnen met het aan elkaar knopen van bestaande systemen.

Software bestaat tegenwoordig uit tal van bouwblokken die allemaal een specifieke taak heel goed kunnen: een tekst herkennen, virtueel een bank in je huiskamer tekenen, een mail naar een doelgroep versturen, noem maar op.

Door die bestaande bouwblokken te combineren , kun je niet alleen betaalbaar, maar ook snel ontdekken of jouw idee aanslaat bij jouw beoogde gebruikers.

 

Heb je ook plannen voor een nieuwe webapplicatie?
Of sta je op het punt je bestaande project een update te geven?

Deel deze pagina: